Ha vágyunk valamire, hajlamosak vagyunk őrült tempóval belevetni magunkat, és mindent megtenni a célunkért. Küzdünk, harcolunk hogy elérjük. A legirreálisabb dolgokra is képesek vagyunk a dolog érdekében. Nekem azonban van egy másik elvem. Hogy nem kell ezt így! Nem szabad harcolni.

1664159-9-1362916153720_large

A legtöbb újságban, oldalon, és a lehető legtöbb információval ellátott helyen azt halljuk/látjuk/olvassuk, hogy küzdeni kell. És próbálni, elesni, sírni, felállni, és újra próbálni. Ez valóban hatásos, de szerintem túl drámai módszer. Mert szerintem az élet nem erről szól. Nem arról, hogy túléljük a nehéz pillanatokat, hogy sírva, sok-sok sebbel rohanjunk át a tövisekkel teli, szúrós ösvényen. Hanem szerintem arról szól, hogy megtanuljuk élvezni azt a kissé talán fájdalmas utat is. Hisz olyan rövid, nem? Bár mi még fiatalok vagyunk, de gondoljatok csak bele! Nem olyan mintha még csak tegnap lett volna hogy először mentetek oviba, és kissé félősen, anyu/apu (én esetemben második) oldalába bújva, alig mertünk bemenni a csoportba? Az idő megy. Sajnos hihetetlenül gyorsan. Éppen ezért fontos, hogy ne csak CSINÁLD, hanem ÉLVEZD is.Mégis mit ér anékül az élet? Én azt mondom, hogy ha fáj egy kicsit, akkor is MOSOLYOGJ! Tudom hogy nem könnyű. De próbáld meg! A világ egész jó kis hely, ha mosolyra húzod a szádat.

Tumblr_mix7l6a1gj1s72rgvo1_500_large

Az út pedig ez az egész. A zűrzavar, az őrültség, a nevetés, az evés (nem hagyhatom ki :D), a durcizás....Az élet. Nem szabad hogy a szomorúság, és a düh motiváljon egy adott cél érdekében. Fontos hogy önmagad maradj, és ne felejtsd el hogy miért is akarod amiért küzdesz. És ne küzdj túl erősen. Bárki is mondja hogy "küzdj, mert sikerülni fog blablaa". Nem szabad tönkretenni az életet a kemény harccal. Hidd el, jobb a "lassú víz partot mos" módszer ;)

Tumblr_mjezhyhwq11r28knwo1_400_large

Ne felejtsd el élvezni az utat. Ne is gondolj a célra. Felejtsd el! Csak menj végig a neked kiszabott ösvényen, és ha kedved szottyan hozzá, táncolj magadnak új utakat. De soha se fuss rajtuk keresztül. Énekelj, táncolj, nevess, ÉLJ. És ÉLVEZD.71839_529615927072507_764060162_n_large